Kirjoita tähän hakusana

Hakutulokset

LAMKO laineilla – 48 tuntia verkostoitumista ja uutta oppia

LAMKOn hallitus, edustajiston puheenjohtajisto ja Pääsihteeri sekä Asiantuntijamme osallistuivat 27.-29.1. SAMOK Lähtölaukaus – koulutusristeilylle. SAMOK eli Suomen opiskelijakuntien liitto on valtakunnallinen järjestö, johon kuuluvat kaikkien Suomen ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnat. Perinteikäs vuoden alussa järjestettävä Lähtölaukaus – risteily tuo saman katon alle kaikkien Suomen AMK opiskelijakuntien aktiivit ja useita sidosryhmiä.

LAMKO lähti sunnuntai aamuna kohti Helsinkiä ja laivaan astuttiin klo 12 jälkeen. Alkuun kokoonnuttiin auditorioon, jossa SAMOKin toimijat, sidosryhmät ja poliittiset opiskelijajärjestöt esittäytyivät. Tauoilla päästiin verkostoitumaan muiden Ammattikorkeakoulujen opiskelija-aktiivien kanssa. Päivän kruunasi illallinen, jossa pöytäseurana toimi saman vastuualueen ihmisiä ympäri Suomea. Minun pöydässä istuivat puheenjohtajistoa Hämeenlinnasta, Kuopiosta, Lappeenrannasta ja Opiskelijoiden Liikuntaliitosta. Keskustelimme esimerkiksi opiskelijoiden liikuntamahdollisuuksista ja verkko-opintojen haasteista eri koulutusaloilla.

Maanantaina aamupalan jälkeen klo 9 alkoivat eri vastuualueiden koulutukset. Koulutuspolkuja risteilyllä oli; Ohjaus ja tutorointi, Puheenjohtajana opiskelijakunnassa, Sosiaalipolitiikka, Koulutuspolitiikka, Opiskelijakulttuuri ja tapahtumat sekä Toiminnanjohtajat ja Pääsihteerit. Minun Puheenjohtaja-polulla käsiteltiin opiskelijakunnan lakisääteisiä tehtäviä, puheenjohtajan roolia opiskelijakunnassa, esihenkilötaitoja ja hyvinvointia sekä sitten organisaation edustamista.

Ensimmäisen setin piti SAMOKin työntekijä Vellu Taskila ja hän veti tiukan kalvosulkeisen järjestötoiminnan lakisääteisistä tehtävistä ja meidän toimijoiden vastuista. Hyvä muistutus siitä, ettei opiskelijakuntatoiminta ole pelkkää hauskanpitoa ja haalarimerkkejä, vaan vakavasti otettavaa ja ammattimaista. Toisen setin piti LAMKO alumni Marianna Rantanen, joka toimii nykyään toiminnanjohtajana opiskelijakunta HUMAKOssa. Olen itse lukenut paljon kirjallisuutta johtamisesta ja itselle heräsi paljon ajatuksia Mariannan esityksestä. Miten organisaation tulisi rakentua, miten tehtäviä ja vastuita pitäisi jakaa ja ennen kaikkea miten asioista pitäisi puhua, jotta kaikki ovat kartalla asioista.

Lounaan jälkeen lavan otti haltuun Nyyti Ry:n Annu Komulainen ja aiheena oli pitkälti oma ja oman opiskelijakunnan hyvinvointi. Olen ollut LAMKin Tipsit toiminnassa mukana, joten näitä asioita on tullut pureskeltua, mutta loistava luento piti sisällään paljon uusia ideoita ja tietoa. Luennon lopuksi kehotettiin myös tekemään kolme stressiä lievittävää lupausta ja itse lupasin (ja myös jo toteutin) lenkillä käymisen, äänikirjan kuuntelemisen ja ruoan laittamisen. Viimeisen luennon piti Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi ja aiheena oli oman organisaation edustaminen. Nyt eduskunta- ja eurovaalien alla loistavia vinkkejä siihen, miten esimerkiksi ehdokkaita kannattaa lähestyä ja miten heille on parasta lobata opiskelijoiden etuja.

Maanantai ilta jatkui koulutusten jälkeen muihin opiskelijakuntiin tutustumisella ja illallisella. Verkostoitumista tuli tehtyä, ajatuksia tuli vaihdettua ja tapahtuma oli kaiken kaikkiaan erittäin antoisa. Tiistaina väsyneet LAMKOlaiset pääsivät sitten pikkuhiljaa kotiutumaan väsyneinä, mutta uusia ajatuksia ja vaikuttamisen virtaa täynnä.

Puheenjohtaja

Marko Kaira

pj(at)lamko.fi

Mitä sitä tulikaan tehtyä? – LAMKOn kevät

31.05.2019 Marko Kaira

Kevät 2019 on ollut liioittelematta elämäni kiireisintä, raskainta, mielenkiintoisinta ja Lue lisää

LAHO-järjestöt

23.05.2019 Emmi Ojantausta

Lahden mahtavia opiskelijatapahtumia on järjestämässä LAMKOn lisäksi joukko muita opiskelijajärjestöjä. Lue lisää

Tiedätkö, mihin voit vaikuttaa Eurovaaleissa äänestämällä?

16.05.2019

Eduskuntavaaleista selvittiin juuri, mutta taas päästään äänestämään ja vaikuttamaan meidän Lue lisää

Ylös penkistä!

25.04.2019 Ville Salonen

Heippa hei kaikille! Olen Ville, toisen vuoden Nursing opiskelija täällä Lue lisää

Näytä lisää