Kirjoita tähän hakusana

Hakutulokset

Mitä edustajistolla on agendalla tänä vuonna?

Viimeksi esittelin edustajistoni jäsenet nyt ja ajattelin kirjoittaa hieman siitä mitä edustajiston jäsenet toivovat pääsevänsä vaikuttamaan tänä vuonna, mitä on saatu jo tehtyä ja mitä on vielä tulossa. Kuten edustajiston esittelystä selvisi niin meillä on edustajiston jäseniä kaikilta aloilta, ja heillä on sekä yhdistäviä, että erottavia ajatuksia siitä mitä tänä vuonna pitäisi edustajistossa saada tehtyä.

Aika moni meistä edustajiston jäsenistä ilmoitti, että Lahden ammattikorkeakoulun mahdollinen fuusio Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa on sellainen asia, jossa haluaa vaikuttaa. Fuusio tarkoittaisi myös opiskelijakuntien yhdistymistä. Lopullinen sinetti yhdistymisen varmistumiseen saadaan toivottavasti jo tässä kuussa. Miten tämä fuusio sitten vaikuttaa edustajistoon? Tai miten edustajisto voi siihen asiaan vaikuttaa? Edustajisto LAMKOn ylimpänä valtaa käyttävänä tahona tekee luonnollisesti lopulliset päätökset täältä LAMKOn puolelta siitä minkälainen opiskelijakunta fuusion kautta syntyy, kun LAMKO ja SAIKO yhdistyvät. Moni meidän edustajistossa haluaa vaikuttaa siihen, että uudesta opiskelijakunnasta tulee mahdollisimman hieno ja sen palvelut on yhdenvertaisesti tarjolla opiskelupaikasta riippumatta.

Itse olen edustajiston puheenjohtajana meiltä mukana opiskelijakuntafuusiotyöryhmässä, jonka tehtävänä on valmistella fuusiota koko tämän vuoden ajan. Kokoonnumme kerran kuukaudessa vuoroin Lahdessa ja Lappeenrannassa. Työryhmään kuuluu LAMKOn ja SAIKOn nykyiset ja viimevuotiset puheenjohtajat niin edustajistosta kuin hallituksesta sekä työntekijät.

Yksi varmasti monia kiinnostava asia on: ”Mikä on opiskelijakunnan nimi jatkossa?” Nimeä ei ole vielä päätetty missään kabineteissa vaan meillä opiskelijakunnilla on vahva tahtotila sille, että edustajiston päätöksiä helpottamaan halutaan kaikkien opiskelijakuntiemme jäsenten mielipide uudesta nimestä eli opiskelijakunnan nimestä ollaan tekemässä neuvoa antavaa nimikilpailua. Tästä tiedotetaan kevään aikana.

Toinen valtaosaa LAMKOn edustajiston jäseniä yhdistävä asia vaikuttamisen saralla on opiskelijaruokailu, joka on herättänyt keskustelua koko sen ajan, kun ollaan oltu uudella kampuksella. Ravintolamaailman palvelutarjoajan puolelta ollaan vihdoin oltu yhteydessä myös opiskelijoihin ja monenkirjavaan palautteeseen on reagoitu. Edustajistosta on myös edustus LAMKOn ja ravintolamaailman palvelutarjoajan yhteisessä työryhmässä, jossa kehitetään opiskelijaruokailun laatua. Edustajiston edustaja on varapuheenjohtajamme Juuso. Odotamme hyvää yhteistyötä, jonka kautta saamme yhdessä parannettua opiskelijaruokailun laatua.

Kahvinkeitto kampuksella on myös herättänyt paljon tunteita ja sen osa edustajistostakin mainitsi tavoitteekseen saada kuntoon. Viimeisimpien tietojen mukaan opiskelijajärjestöt ovat saaneet luvan keittää kahvia, ja kahvivastaavia on nimetty ahkerasti. Jotkin tavoitteet toteutuvat nopeastikin ja toisissa menee pidempi aika, ja tulokset voi nähdä vasta opintojen jälkeen. Yhteistyössä on selvästi ollut voimaa, kun tätä #kahvigatea on ratkottu.

Tämän voi kaiken voi kiteyttää, että edustajiston jäsenistössä on henkilöitä, jotka haluavat parantaa päätöksillään opiskelijoiden hyvinvointia, lisätä yhteisöllisyyttä opiskelijoiden kesken ja vaikutusmahdollisuuksia opiskelijoihin vaikuttavissa asioissa. Me edustajistossa toivomme, että meille tuodaan tietoon asioita, jolla voimme edellä mainittuja asioita parantaa.

Edustajiston tehtävä on lisäksi päättää monista ns. sääntömääräisistä asioista, kuten tilinpäätöksestä, vastuuvapauksista, henkilövalinnoista, sekä vähintään 1000 € suuruisista taloudellisista valtuuksista hankinnoissa. Tänä vuonna edustajisto on päässyt jo valtuuttamaan hallituksen tekemään haalaritilauksen sekä bileisiin tulevien esiintyjien budjettiin, lisäksi olemme vapauttaneet yhden hallituksen jäsenen tehtävistään sekä valinneet uuden henkilön tämän tilalle. Vuosi tuo varmasti vielä paljon päätöksiä.

Seuraava edustajiston kokous on sääntömääräinen kevätkokous, joka järjestetään tiistaina 26.3. klo 16.30 alkaen Niemicampuksella osoitteessa Mukkulankatu 19, Lahti. Tervetuloa mukaan. Nähdään kampuksella. 🙂

Edustajiston puheenjohtaja

Janne Siltanen

epj(at)lamko.fi

LAHO-järjestöt

23.05.2019 Emmi Ojantausta

Lahden mahtavia opiskelijatapahtumia on järjestämässä LAMKOn lisäksi joukko muita opiskelijajärjestöjä. Lue lisää

Tiedätkö, mihin voit vaikuttaa Eurovaaleissa äänestämällä?

16.05.2019

Eduskuntavaaleista selvittiin juuri, mutta taas päästään äänestämään ja vaikuttamaan meidän Lue lisää

Ylös penkistä!

25.04.2019 Ville Salonen

Heippa hei kaikille! Olen Ville, toisen vuoden Nursing opiskelija täällä Lue lisää

Häirintä ja häirintäyhdyshenkilö

19.04.2019

Oppilaitoksilla on suomessa velvollisuus edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa (Yhdenvertaisuus- ja Lue lisää

Näytä lisää