Kirjoita tähän hakusana

Hakutulokset

Kannanotto: Opiskelijan ääni turvattava muutoksen keskellä

Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet tiistaina 9.10.2018. Neuvotteluiden lopputuloksena irtisanottiin 30 hallinto- ja tukipalveluhenkilöstön työntekijää, sekä henkilöstömuutoksia tapahtui myös muunlaisin järjestelyin.

Muutosohjelman myötä koko korkeakoulumme rakenne luodaan uusiksi, mutta kaikessa vaikeudessaankin nämä muutokset ovat välttämättömiä. Opiskelijakunnan vaikuttamisen kanavat LAMKin työryhmissä ovat rakennemuutoksen myötä poistuneet lähes kokonaan, mikä aiheuttaa pelkoa opiskelijan äänen poistumisesta korkeakoulutason päätöksissä. Opiskelijapalvelut ovat kokeneet suuren kolauksen, kun moni rautainen ammattilainen sai lapun kouraan yt-neuvotteluiden tuloksena. Yt-neuvottelujen tulokseen viitaten olemme pettyneitä henkilöstön käytökseen. Suuret muutokset aiheuttavat luonnollisia reaktioita, mutta koulutuspalveluita tuottavan organisaation henkilökunnalta on oikeutettua vaatia ammatillista otetta ja käytöstä muutoksen keskellä.

Muutosohjelman luomien haasteiden takana on monia mahdollisuuksia. Hallinnon kevyempi rakenne sekä vastuun selkeyttäminen aloilla palvelevat opiskelijaa henkilökohtaisemmin, kuin nykyinen pyramidimalli. Selkeät prosessit sekä alojen välinen tasa-arvo ja yhtenäisyys tulisivat olla itsestäänselvyyksiä.

”LAMKO on erittäin tyytyväinen rehtori Turo Kilpeläisen luomaan avoimeen keskustelukulttuuriin opiskelijoiden, henkilökunnan ja johdon välillä. Muutosjohtaminen on selvästi Turon vahvuus, mutta tätäkin tärkeämpää on löytää paikkansa johdettavana.” toteaa opiskelijakunnan puheenjohtaja Tiia Kettunen.

Vaadimme opiskelijapalveluiden turvaamista muutosohjelman aikana, sekä tulevassa korkeakoulurakenteessa. Opiskelijoita tulee osallistaa nykyistä konkreettisemmin rakenteellisessa kehittämisessä. Alakohtaiset käytänteet eivät saa olla esteenä opiskelijoiden väliseen tasa-arvoon. Hyvin johdetuilla muutoksilla saadaan ratkaisuja paitsi uudistamiseen myös taloudellisiin haasteisiin. Vaikeasta tilanteesta huolimatta kaikilla tulee olla avoin katse tulevaisuuteen ja valmius muutokseen.

Lisätietoja:

Tiia Kettunen
Hallituksen puheenjohtaja
0505020634
pj@lamko.fi

Katariina Polvi
Hallituksen varapuheenjohtaja
vpj@lamko.fi

Kesän aukioloajat

06.06.2019

Toimistomme on suljettuna 18.6. – 4.8. Opiskelija- ja kulkukorttien tilaukset Lue lisää

Mikä nimeksi uudelle opiskelijakunnalle?

10.04.2019

Lahden ammattikorkeakoulu ja Saimaan ammattikorkeakoulu yhdistyvät uudeksi ammattikorkeakouluksi. LAB-ammattikorkeakoulu aloittaa Lue lisää

Edustajiston kevätkokous tiistaina 26.3.

19.03.2019

Edustajiston kevätkokous järjestetään tiistaina 26.3.  klo 16.30 alkaen NiemiCampuksella osoitteessa Lue lisää

Slice.fi –mobiilisovelluksen ja uuden digitaalisen opiskelijakortin käyttöönotto

19.02.2019

LAMKO ottaa käyttöönsä keskiviikosta 20.2. alkaen Slice.fi –mobiilisovelluksen, joka korvaa Lue lisää

Näytä lisää