Kirjoita tähän hakusana

Hakutulokset

Kannanotto: Opiskelijan ääni turvattava muutoksen keskellä

Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet tiistaina 9.10.2018. Neuvotteluiden lopputuloksena irtisanottiin 30 hallinto- ja tukipalveluhenkilöstön työntekijää, sekä henkilöstömuutoksia tapahtui myös muunlaisin järjestelyin.

Muutosohjelman myötä koko korkeakoulumme rakenne luodaan uusiksi, mutta kaikessa vaikeudessaankin nämä muutokset ovat välttämättömiä. Opiskelijakunnan vaikuttamisen kanavat LAMKin työryhmissä ovat rakennemuutoksen myötä poistuneet lähes kokonaan, mikä aiheuttaa pelkoa opiskelijan äänen poistumisesta korkeakoulutason päätöksissä. Opiskelijapalvelut ovat kokeneet suuren kolauksen, kun moni rautainen ammattilainen sai lapun kouraan yt-neuvotteluiden tuloksena. Yt-neuvottelujen tulokseen viitaten olemme pettyneitä henkilöstön käytökseen. Suuret muutokset aiheuttavat luonnollisia reaktioita, mutta koulutuspalveluita tuottavan organisaation henkilökunnalta on oikeutettua vaatia ammatillista otetta ja käytöstä muutoksen keskellä.

Muutosohjelman luomien haasteiden takana on monia mahdollisuuksia. Hallinnon kevyempi rakenne sekä vastuun selkeyttäminen aloilla palvelevat opiskelijaa henkilökohtaisemmin, kuin nykyinen pyramidimalli. Selkeät prosessit sekä alojen välinen tasa-arvo ja yhtenäisyys tulisivat olla itsestäänselvyyksiä.

”LAMKO on erittäin tyytyväinen rehtori Turo Kilpeläisen luomaan avoimeen keskustelukulttuuriin opiskelijoiden, henkilökunnan ja johdon välillä. Muutosjohtaminen on selvästi Turon vahvuus, mutta tätäkin tärkeämpää on löytää paikkansa johdettavana.” toteaa opiskelijakunnan puheenjohtaja Tiia Kettunen.

Vaadimme opiskelijapalveluiden turvaamista muutosohjelman aikana, sekä tulevassa korkeakoulurakenteessa. Opiskelijoita tulee osallistaa nykyistä konkreettisemmin rakenteellisessa kehittämisessä. Alakohtaiset käytänteet eivät saa olla esteenä opiskelijoiden väliseen tasa-arvoon. Hyvin johdetuilla muutoksilla saadaan ratkaisuja paitsi uudistamiseen myös taloudellisiin haasteisiin. Vaikeasta tilanteesta huolimatta kaikilla tulee olla avoin katse tulevaisuuteen ja valmius muutokseen.

Lisätietoja:

Tiia Kettunen
Hallituksen puheenjohtaja
0505020634
pj@lamko.fi

Katariina Polvi
Hallituksen varapuheenjohtaja
vpj@lamko.fi

Edustajiston syyskokous 19. syyskuuta

07.11.2018

Tervetuloa LAMKOn edustajiston syyskokoukseen 19.11. klo 17 alkaen luokkassa M19_A127. Lue lisää

Kannanotto: Opiskelijan ääni turvattava muutoksen keskellä

19.10.2018

Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet tiistaina 9.10.2018. Neuvotteluiden lopputuloksena Lue lisää

Opiskelijakunta LAMKOn hallitushaku käynnistyy!

08.10.2018

On taas se aika vuodesta kun LAMKOn hallitukseen etsitään uusia Lue lisää

Näin onnistuu pelkän kulkukortin tilaus uudelle kampukselle

25.09.2018

Jos sinulla ei ole vielä kulkukorttia uudelle kampukselle voi tilata Lue lisää

Näytä lisää