Kirjoita tähän hakusana

Hakutulokset

Kannanotto: Opiskelijan ääni turvattava muutoksen keskellä

Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet tiistaina 9.10.2018. Neuvotteluiden lopputuloksena irtisanottiin 30 hallinto- ja tukipalveluhenkilöstön työntekijää, sekä henkilöstömuutoksia tapahtui myös muunlaisin järjestelyin.

Muutosohjelman myötä koko korkeakoulumme rakenne luodaan uusiksi, mutta kaikessa vaikeudessaankin nämä muutokset ovat välttämättömiä. Opiskelijakunnan vaikuttamisen kanavat LAMKin työryhmissä ovat rakennemuutoksen myötä poistuneet lähes kokonaan, mikä aiheuttaa pelkoa opiskelijan äänen poistumisesta korkeakoulutason päätöksissä. Opiskelijapalvelut ovat kokeneet suuren kolauksen, kun moni rautainen ammattilainen sai lapun kouraan yt-neuvotteluiden tuloksena. Yt-neuvottelujen tulokseen viitaten olemme pettyneitä henkilöstön käytökseen. Suuret muutokset aiheuttavat luonnollisia reaktioita, mutta koulutuspalveluita tuottavan organisaation henkilökunnalta on oikeutettua vaatia ammatillista otetta ja käytöstä muutoksen keskellä.

Muutosohjelman luomien haasteiden takana on monia mahdollisuuksia. Hallinnon kevyempi rakenne sekä vastuun selkeyttäminen aloilla palvelevat opiskelijaa henkilökohtaisemmin, kuin nykyinen pyramidimalli. Selkeät prosessit sekä alojen välinen tasa-arvo ja yhtenäisyys tulisivat olla itsestäänselvyyksiä.

”LAMKO on erittäin tyytyväinen rehtori Turo Kilpeläisen luomaan avoimeen keskustelukulttuuriin opiskelijoiden, henkilökunnan ja johdon välillä. Muutosjohtaminen on selvästi Turon vahvuus, mutta tätäkin tärkeämpää on löytää paikkansa johdettavana.” toteaa opiskelijakunnan puheenjohtaja Tiia Kettunen.

Vaadimme opiskelijapalveluiden turvaamista muutosohjelman aikana, sekä tulevassa korkeakoulurakenteessa. Opiskelijoita tulee osallistaa nykyistä konkreettisemmin rakenteellisessa kehittämisessä. Alakohtaiset käytänteet eivät saa olla esteenä opiskelijoiden väliseen tasa-arvoon. Hyvin johdetuilla muutoksilla saadaan ratkaisuja paitsi uudistamiseen myös taloudellisiin haasteisiin. Vaikeasta tilanteesta huolimatta kaikilla tulee olla avoin katse tulevaisuuteen ja valmius muutokseen.

Lisätietoja:

Tiia Kettunen
Hallituksen puheenjohtaja
0505020634
pj@lamko.fi

Katariina Polvi
Hallituksen varapuheenjohtaja
vpj@lamko.fi

KOEn toimistot kiinni ensi viikolla

20.02.2020

KOEn toimistot ovat kiinni koko projektiviikon (viikko 9). Pahoittelemme mahdollista Lue lisää

KOEn toimistot kiinni ma 27.1 ja 28.1.

24.01.2020

Molemmat KOEn toimistot ovat poikkeuksellisesti kiinni maanantaina 27.1. ja tiistaina Lue lisää

Edustajiston kokous 29.1.2020

24.01.2020

Edustajiston kokous keskiviikkona 29.1. klo: 16.00 alkaen. Tilana Lahdessa M19_A127 Lue lisää

Näin otat Slice.fi -sovelluksen käyttöösi

19.12.2019

Opiskelijakunta KOEn muodostumisen myötä myös Lappeenrannassa opiskelevat jäsenemme saavat käyttöön Lue lisää

Näytä lisää