Kirjoita tähän hakusana

Hakutulokset

Vaalit puhututtivat Kevätseminaarissa Helsingissä

Osallistuimme tällä viikolla viestintävastaavamme Kaisan kanssa kattojärjestömme, Suomen Opiskelijakuntien Liitto SAMOKin Kevätseminaariin. Kaksipäiväinen seminaari järjestettiin tällä kertaa Helsingissä, Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Tällaisia koulutustapahtumia järjestetään muutama vuodessa. Näissä liitto kouluttaa meitä hallituslaisia tehtäviimme, sekä informoi meitä ajankohtaisista opiskelijoita koskevista asioista, jotka ovat olleet pinnalla esimerkiksi poliittisessa päätöksenteossa. Saamme tukea ja vinkkejä toimintamme kehittämiseen ja pystymme vaihtamaan ajatuksia myös muiden opiskelijakuntien toimijoiden kanssa.

Tapahtumiin kokoontuu opiskelijoita ympäri Suomea, jokaisesta ammattikorkeakoulusta. Nämä reissut antavat siis loistavan mahdollisuuden verkostoitua, sillä näissä tutustuu väkisinkin uusiin, huikeisiin tyyppeihin. Mielestäni tulevaisuuden kannalta on hyvinkin hyödyllistä tuntea tulevaisuuden eri alojen ammattilaisia ja päättäjiä eri puolilta Suomea.

Tämänkertaisessa seminaarissa esille nousivat kovaa vauhtia lähestyvät eduskuntavaalit. Kävimme läpi vaalitavoitteita, joita ajamme tänä keväänä eteenpäin. Me opiskelijat haluamme, että koulutuksen laatuun panostetaan, eikä koulutusleikkauksia jatketa. Näemme ammattikorkeakoulujen aseman tulevaisuudessavahvana ja ainutlaatuisena niiden käytännönläheisyyden, yrityslähtöisyyden ja joustavuuden vuoksi – tästäkin syystä koulutukseen tulee satsata jatkossa yhä enemmän.

Kävimme myös läpi sosiaaliturvauudistusta siltä kannalta, miten se tulee mahdollisesti vaikuttamaan meidän opiskelijoiden toimeentuloon. Keskustelussa nousi esille paljon mahdollisuuksia, joita voisimme uudistuksen myötä saavuttaa. Suuremmat tulorajat,
kannattavampi kimppa-asuminen tai jopa suurempi opintotuki kuulostaisivat houkuttelevilta. On kuitenkin myös mahdollista, että opintotuki laskee, että opinnot joutuu rahoittamaan pelkällä lainalla tai että lainahyvitys poistuu käytöstä. Eduskuntavaaleissa äänestämällä sinulla on siis mahdollisuus vaikuttaa siihen, mihin suuntaan toimeentulomme tulee kääntymään.

Vinkki! Jos et tiedä, ketä äänestäisit vaaleissa, valitse ehdokas, joka kannattaa juurikin näitä edellä mainittuja teemoja – laadukasta koulutusta ja opiskelijoiden toimeentuloa. Näin saamme yhdessä meidän opiskelijoiden ja ylipäätään nuorten äänen kuuluviin!

Pääsimme tapaamaan Helsingissä myös Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAIKOa, jonka kanssa LAMKO tulee yhdistymään tämän vuoden jälkeen. Vaihdoimme kuulumisia ja ajatuksia opiskelijakuntiemme sekä koulujemme yhdistymiseen liittyen – fuusiota odotetaan molemmissa opiskelijakunnissa innolla ja jännittäen. SAIKOn poppoo lähettikin terveisiä Lahteen päin!

Sosiaali- ja koulutuspolitiikka

Essi Murto

sopo(at)lamko.fi

LAHO-järjestöt

23.05.2019 Emmi Ojantausta

Lahden mahtavia opiskelijatapahtumia on järjestämässä LAMKOn lisäksi joukko muita opiskelijajärjestöjä. Lue lisää

Tiedätkö, mihin voit vaikuttaa Eurovaaleissa äänestämällä?

16.05.2019

Eduskuntavaaleista selvittiin juuri, mutta taas päästään äänestämään ja vaikuttamaan meidän Lue lisää

Ylös penkistä!

25.04.2019 Ville Salonen

Heippa hei kaikille! Olen Ville, toisen vuoden Nursing opiskelija täällä Lue lisää

Häirintä ja häirintäyhdyshenkilö

19.04.2019

Oppilaitoksilla on suomessa velvollisuus edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa (Yhdenvertaisuus- ja Lue lisää

Näytä lisää